Ανάκαμψη παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου έπειτα από την υποχώρηση που παρουσίασε εχθές 6/10. Οι φήμες για πιθανή μείωση της παραγωγής του OPEC, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η τιμή του «μαύρου χρυσού» εξακολουθήσει να υποχωρεί, ενίσχυσαν το αμερικανικό αργό κατά 2,15%.

Ανάκαμψη παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου έπειτα από την υποχώρηση που παρουσίασε εχθές 6/10. Οι φήμες για πιθανή μείωση της παραγωγής του OPEC,  ιδιαίτερα στην περίπτωση που η τιμή του «μαύρου χρυσού» εξακολουθήσει να υποχωρεί, ενίσχυσαν το αμερικανικό αργό κατά 2,15%.

Ωστόσο οι αναλυτές εκφράζουν προβληματισμό σχετικά με τη χρονική διάρκεια που μπορεί να έχει η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Ο Κρίστοφερ Μπέλιου, χρηματιστής στη Bache Commodities,  δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αρχίσει για άλλη μια φορά την ανοδική τους πορεία.

Ο πρόεδρος του OPEC κ. Chakib Khelil δήλωσε ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία «εξέτασης των τεκταινομένων στις αγορές και είναι έτοιμος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου αυτές να σταθεροποιηθούν». Θα έπρεπε να υπενθυμίσουμε ότι ο OPEC έχει προγραμματίσει την επόμενη σύνοδο για τον Δεκέμβριο.

Ως αποτέλεσμα της πιθανής μείωσης της παραγωγής των χωρών μελών του OPEC, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,15% στα 89,70 δολάρια, έχοντας αγγίξει και το επίπεδο των 90 δολαρίων. Σε ανοδική πορεία κινήθηκε και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Βrent, με άνοδο 3,2% στα 86,37 δολάρια ανά βαρέλι.