Όσο Αυξάνεται η Ζήτηση για Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο, Αυξάνεται και για Πιστόλια Διάτρησης

Όσο Αυξάνεται η Ζήτηση για Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο, Αυξάνεται και για Πιστόλια Διάτρησης
energia.gr
Τετ, 4 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:00

Τα πιστόλια διάτρησης χρησιμοποιούνται συνήθως στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη δημιουργία οπών στο περίβλημα του φρεατίου, επιτρέποντας στους υδρογονάνθρακες να ρέουν και να φτάσουν στην επιφάνεια. Η ανάπτυξη της αγοράς τέτοιων μηχανηματων διάτρησης καθοδηγείται από την αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η ανάπτυξη της εξερεύνησης και παραγωγής σχιστολιθικού αερίου είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς πιστολιών διάτρησης.
Η παγκόσμια αγορά πιστολιών διάτρησης αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 1.103 εκατομμύρια USD το 2022 σε 1.448 εκατομμύρια USD έως το 2027, με CAGR 5,6% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Οι παίκτες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση ανακαλύψεων καθώς ορισμένα από τα υπάρχοντα πεδία ενδέχεται να δημιουργήσουν προκλήσεις στην παραγωγή υδρογονανθράκων με οικονομικό ρυθμό και να απαιτήσουν βύσμα και εγκατάλειψη.

Μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν κάνει εκτεταμένες ανακαλύψεις στις χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με τη Στατιστική Ανασκόπηση της BP του 2020, ο κόσμος είχε ακόμη ανεξερεύνητα 1.733,9 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2019. Αυτά τα αποθέματα δημιουργούν ευκαιρίες για δραστηριότητες γεώτρησης φρέατος ακολουθούμενες από δραστηριότητες παραγωγής, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν ζήτηση για πιστόλι διάτρησης υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το World Energy Outlook του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), η παραγωγή μη συμβατικού πετρελαίου προβλέπεται να αυξηθεί από 1,8 mb/d το 2008 σε 7,4 mb/d έως το 2030. Μέχρι το 2035, η παγκόσμια παραγωγή μη συμβατικού πετρελαίου αναμένεται να ανέλθει στο 15,3% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου. Ως εκ τούτου, η αυξανόμενη παραγωγή μη συμβατικού πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένες δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής, οι οποίες τελικά ωθούν τη ζήτηση για μηχανήματα διάτρησης σε όλες τις τοποθεσίες εξερεύνησης.

Η πλειονότητα των αποθεμάτων σχιστόλιθου βασίζεται στη Βόρεια Αμερική, με τις ΗΠΑ να κυριαρχούν στην περιφερειακή αγορά, και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και της Ασίας. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) , η παραγωγή σχιστόλιθου μόνο στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από επτά σημαντικούς σχηματισμούς σχιστόλιθου σημείωσε αύξηση περίπου 29.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) τον Ιανουάριο του 2020, που είναι ~ 9,14 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου.

Η αυξανόμενη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη λεκάνη της Βόρειας Ντακότα, τους σχηματισμούς Bakken της Μοντάνα και τη λεκάνη Permian, και οι αυξανόμενες εξελίξεις σχιστολιθικού πετρελαίου ευθύνονται για την άνθηση του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθιστώντας τις τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, μπροστά από Σαουδική Αραβία και Ρωσία. Επιπλέον, η λεκάνη σχιστόλιθου Vaca Meurta στην Αργεντινή είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταμιευτήρες σχιστόλιθου στον κόσμο. Η Αργεντινή έχει 23 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σχιστολιθικού πετρελαίου και 27 δισεκατομμύρια βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου.