18 Σεπτεμβρίου: Ημερίδα του Foreign Affairs Institute με Θέμα «Η Αξιοποίηση της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ελλάδα»

18 Σεπτεμβρίου: Ημερίδα του Foreign Affairs Institute με Θέμα «Η Αξιοποίηση της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ελλάδα»
energia.gr
Τετ, 4 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:23

Το Foreign Affairs Institute, θεωρώντας ότι έχει ωριμάσει ο καιρός να ξεκινήσει μια αμερόληπτη, ψύχραιμη, και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, διοργανώνει ημερίδα σε συνεργασία με το Council for International Relations Greece, με θέμα «Η Αξιοποίηση της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ελλάδα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, (10:00 --20:00), στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ & Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή).

Η Ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα καλύψουν το πλήρες φάσμα του θέματος, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών, τεχνολογικών, οικονομικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών πτυχών. Αυτή η συνολική προσέγγιση έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη, αντικειμενική και σύγχρονη πληροφόρηση για το θέμα.

Προσχέδιο Προγράμματος και Ομιλητές εδώ.

Θα μιλήσουν: Καθ. Αθανάσιος Πλατιάς, Marios Anagnostakis , Andreas D. Thanos, George Nounesis, Dimitris Mitrakos, Ion Stamatelatos, Marilia Savva, Yannis Bassias PhD., Pantelis Ikonomou , Δρ. Χρήστος Χουσιάδας, Lefteri Tsoukalas, Καθ. Αλέξανδρος Χροναίος, Αν. Καθ. Νικόλαος Πετρόπουλος , Δρ. Αντώνιος Μυλωνάκης, Harry Petrakakos.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν μόνον σε όσους το ζητήσουν και εφόσον παρακολουθήσουν την Ημερίδα με φυσική παρουσία.

Εγγραφές γίνονται θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου (14:00).



Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute, FAINST)

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute, FAINST) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεξαμενή σκέψης και εκδοτικός μηχανισμός. Στόχος του είναι να αποτελεί μια χρήσιμη πηγή για τα μέλη του, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τα στελέχη των επιχειρήσεων, τους δημοσιογράφους, τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές, τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, καθώς και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο πολίτη, προκειμένου να τους βοηθά να κατανοούν καλύτερα τον κόσμο και τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες. Το Ινστιτούτο δεν υιοθετεί θεσμικές θέσεις σε θέματα πολιτικής. Σκοπός μας είναι να υπάρχει μια διαρκής συζήτηση που να τροφοδοτεί την ανάγκη των πολιτών να έχουν μια καλύτερη κατανόηση του κόσμου.