Κατά μία … Ελλάδα Περικόπτει τις Εκτιμήσεις της για την Παγκόσμια Ζήτηση Πετρελαίου η ΙΕΑ

Κατά μία … Ελλάδα Περικόπτει τις Εκτιμήσεις της για την Παγκόσμια Ζήτηση Πετρελαίου η ΙΕΑ
Του Σωτήρη Χιωτάκη/Energia.gr
Παρ, 10 Οκτωβρίου 2008 - 15:58
Η είσοδος της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά – για τους πλέον αισιόδοξους - επιβράδυνσης οδηγεί την ΙΕΑ (International Energy Agency) σε περικοπή των προβλέψεών της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τόσο για φέτος όσο και για τη νέα χρονιά.

Η είσοδος της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά – για τους πλέον αισιόδοξους - επιβράδυνσης οδηγεί την ΙΕΑ (International Energy Agency) σε περικοπή των προβλέψεών της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τόσο για φέτος όσο και για τη νέα χρονιά. Για το 2008, η εκτίμηση αναθεωρείται καθοδικά κατά 240.000 βαρέλια ενώ για του χρόνου, η ΙΕΑ προβλέπει ότι η ζήτηση θα είναι λιγότερη κατά … μία Ελλάδα, δηλαδή κατά 440.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με παλαιότερες προβλέψεις.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόβλεψη για την ζήτηση της νέας χρονιάς αναφέρεται σε 87,2 εκατομμύρια βαρέλια για όλο τον χρόνο, κάτι που αναλογεί σε αύξηση της τάξης των 700.000 βαρελιών ημερησίως ή μόλις κατά 0,8% σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά…

Κι όλα αυτά ενώ οι τιμές του πετρελαίου καταβαραθρώνονται και σήμερα, με το crude κάτω από τα 82 δολάρια και το Brent στα 79,18 δολάρια το βαρέλι.