ΡΑΑΕΥ: Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας στην Αθήνα

ΡΑΑΕΥ: Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας στην Αθήνα
energia.gr
Παρ, 18 Οκτωβρίου 2024 - 12:37

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2024 μεταξύ των μελών της Επιτροπής Προστασίας Καταναλωτών της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας (EnergyRegulatorsRegionalAssociation – ERRA) στην Αθήνα στα γραφεία της ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

 

Στη διήμερη συνάντηση συμμετείχαν περισσότερα από 30 μέληπροερχόμενα από 18 Ρυθμιστικές Αρχές κρατών τριών διαφορετικών Ηπείρων (Ασίας-Αφρικής-Ευρώπης).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών και, κυρίως, των ευάλωτων καταναλωτών, η ενίσχυση της διαφάνειας στα τιμολόγια λιανικής αγοράς, οι νέες διαδικτυακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης καταναλωτών και το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη δυναμική τιμολόγηση που βρίσκεται υπό δημιουργία και στην Ελλάδα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, Προεδρεύων του Κλάδου Ενέργειας,Δημήτρης Φούρλαρης και ο Πρόεδρος της ομάδας εργασίας της ERRA - Επικεφαλής του Τμήματος Ενέργειας και Υποδομών της Αρχής Ανταγωνισμού της Εσθονίας (ECA),Μάργκους Κασεπάλου.