Θαλάσσια πετρελαϊκά κοιτάσματα άνω των 20 εκ. βαρελιών πιθανολογείται ότι διαθέτει η Κούβα, ποσότητα διπλάσια από προηγούμενους υπολογισμούς, σύμφωνα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Cubapetroleo. Αυτές οι ποσότητες των κοιτασμάτων θα τοποθετήσουν την Κούβα μεταξύ των 20 μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου.

Θαλάσσια πετρελαϊκά κοιτάσματα άνω των 20 εκ. βαρελιών πιθανολογείται ότι διαθέτει η Κούβα, ποσότητα διπλάσια από προηγούμενους υπολογισμούς, σύμφωνα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Cubapetroleo.

Αυτές οι ποσότητες των κοιτασμάτων θα τοποθετήσουν την Κούβα μεταξύ των 20 μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου.

Τα συγκεκριμένα κοιτάσματα, στα οποία η εξόρυξη θα ξεκινήσει στα μέσα του 2009, είναι γεωλογικώς παρόμοια με εκείνα των γιγαντιαίων κοιτασμάτων του Μεξικού, Cantarell και Poza Rica, ανέφεραν ειδικοί της εταιρείας.

Η Κούβα απέκτησε μερίδιο στον Κόλπο του Μεξικού το 1977, μετά από την υπογραφή συνθηκών με τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Πρόσφατα, Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) εκτίμησε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, στον Κόλπο της Βόρειας Κούβας, υπάρχουν έως 9 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 21 τρισ. κ.μ. μέτρα φυσικού αερίου.

(Από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/10/2008)