Στο ρεκόρ των 1,89 εκατ. βαρελιών ημερησίως ανήλθε το Σεπτέμβριο η παραγωγή πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού ομίλου της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro (Petrobras). Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ημερήσια εγχώρια παραγωγή της αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 7,26% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 1% έναντι του Αυγούστου. Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία παρέμεινε αμετάβλητη.

Στο ρεκόρ των 1,89 εκατ. βαρελιών ημερησίως ανήλθε το Σεπτέμβριο η παραγωγή πετρελαίου του κρατικού πετρελαϊκού ομίλου της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro (Petrobras).

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ημερήσια εγχώρια παραγωγή της αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 7,26% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 1% έναντι του Αυγούστου. Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία παρέμεινε αμετάβλητη.

Η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Petrobras, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο η εγχώρια όσο και η παραγωγή στο εξωτερικό, ανήλθε στα 2,45 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, σημειώνοντας άνοδο 7,6% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η παραγωγή στο κοίτασμα Agbami, που αναπτύσσει η εταιρεία στη Νιγηρία από κοινού με άλλους ομίλους, και η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο, διαμορφώθηκε στα 8.667 βαρέλια την ημέρα. Η αύξηση στην παραγωγή της Νιγηρίας αντιστάθμισε την πτώση της παραγωγής στις ΗΠΑ, λόγω των τυφώνων που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικού, όπως επισημαίνει η Petrobras σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους στις 10 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία για την παραγωγή της Petrobras δημοσιοποιήθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναβάλλει την παρουσίαση του επιχειρησιακού της σχεδίου για την περίοδο 2009-2013 μέχρι τα τέλη του έτους.