Ως και τα 35 δολάρια το Πετρέλαιο το 2009, ενώ ο ΟΠΕΚ Σχεδιάζει Μείωση της Παραγωγής

Η Deutsche Bank AG προβλέπει ότι η τιμή του αργού το 2009 μπορεί να κυμανθεί από 35 ως 60 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια κρίση και η μειωμένη ζήτηση καυσίμων οδηγεί την τιμή του στα περίπου 60 δολάρια το βαρέλι, ενόψει της έκτακτης συνόδου του Οργανισμού των Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) κατά την οποία αναμένεται να αποφασισθεί μείωση της παραγωγής.
energia.gr
Δευ, 20 Οκτωβρίου 2008 - 18:20

Η Deutsche Bank AG προβλέπει ότι η τιμή του αργού το 2009 μπορεί να κυμανθεί από 35 ως 60 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια κρίση και η μειωμένη ζήτηση καυσίμων οδηγεί την τιμή του στα περίπου 60 δολάρια το βαρέλι, ενόψει της έκτακτης συνόδου του Οργανισμού των Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) κατά την οποία αναμένεται να αποφασισθεί μείωση της παραγωγής.

Στη σύνοδο της Παρασκευής, τα μέλη του ΟΠΕΚ θα εξετάσουν τη μείωση της παραγωγής τους κατά ένα έως τρία εκατ. βαρέλια την ημέρα. Σημειώνεται ότι το καρτέλ, έχει να μειώσει τη παραγωγή εδώ και δυο χρόνια. Παράλληλα, τη μείωση της παραγωγής του "μαύρου χρυσού" θα ζητήσει κι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, με απώτερο στόχο να μην πέσει η τιμή του βαρελιού κάτω από τα 80 δολάρια.