Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο χθες στη Νέα Υόρκη, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 16ετίας στο οποίο βρέθηκε, λίγο πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Το αργό πετρέλαιο με ημερομηνία παράδοσης τον Δεκέμβριο, ενισχύθηκε κατά 1,06 δολάρια ή 1,6% στα 67,81 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ στη Σιγκαπούρη συναλλάχθηκε στα 67,51 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο χθες στη Νέα Υόρκη, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 16ετίας στο οποίο βρέθηκε, λίγο πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Το αργό πετρέλαιο με ημερομηνία παράδοσης τον Δεκέμβριο, ενισχύθηκε κατά 1,06 δολάρια ή 1,6% στα 67,81 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ στη Σιγκαπούρη συναλλάχθηκε στα 67,51 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα Futures για το πετρέλαιο υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2007, στα 66,75 δολάρια το βαρέλι πραγματοποιώντας βουτιά 5,43 δολαρίων. 

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη για να συζητήσουν τη μείωση της παραγωγής του, πιθανότατα κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι η μείωση αυτού του μεγέθους δεν θα είναι αρκετή. Μεταξύ αυτών και ο υπουργός ενέργειας του Ιράν Γκχολαμχοσέιν Νοζάρι, ο οποίος δήλωσε ότι ο Οργανισμός ίσως χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή του κατά 2,5  εκατ. βαρέλια ημερησίως.

(Από www.imerisia.gr 23/10/2008)