Σκεπτικισμό έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η τοποθέτησις βόμβας χθες τα ξημερώματα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, στην οδό Αγίας Κυριακής 6-8, στο Παλαιό Φάληρο. Η βόμβα δεν εξερράγη και εξουδετερώθηκε έπειτα από ελεγχόμενη έκρηξη που προεκάλεσαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έως χθες το βράδυ ουδεμία τρομοκρατική οργάνωσις είχε αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτησή της.

Σκεπτικισμό έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η τοποθέτησις βόμβας χθες τα ξημερώματα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, στην οδό Αγίας Κυριακής 6-8, στο Παλαιό Φάληρο.

Η βόμβα δεν εξερράγη και εξουδετερώθηκε έπειτα από ελεγχόμενη έκρηξη που προεκάλεσαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έως χθες το βράδυ ουδεμία τρομοκρατική οργάνωσις είχε αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτησή της.

Επίσης, ουδείς ήταν σε θέση να προσδιορίση από ποιόν χώρο προέρχονται οι δράστες, αφού παρόμοιες βόμβες έχουν τοποθετήσει κατά το παρελθόν διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πάντως, εκτιμάται ότι την βόμβα ετοποθέτησαν μέλη της τρομοκρατικής οργανώσεως «Ένοπλη Επαναστατική Δράση», χωρίς όμως να αποκλείεται οι δράστες να ανήκουν και στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούσαν χθες ότι η δεύτερη εκδοχή συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, διότι έχουν διαπιστωθή ομοιότητες με την βόμβα που είχε τοποθετήσει η τρομοκρατική οργάνωσις «Επαναστατικός Αγώνας» στο υποκατάστημα της Τραπέζης  City Bank, στο Ν. Ψυχικό το 2004. Ο εκρηκτικός μηχανισμός απετελείτο από ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας περίπου τριών κιλών και χαρακτηρίζεται πολύ ισχυρός. Εάν μάλιστα εσημειώνετο έκρηξις, θα προκαλούσε μεγάλες ζημίες.

(Από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 25/10/2008)