Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης. Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 58,77 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ βρίσκεται στα 55,21 δολ./βαρέλι.

Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 58,77 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ βρίσκεται στα 55,21 δολ./βαρέλι.

Οι χθεσινές τιμές του ελαφρού αργού στα 58,32 δολ. ήταν οι χαμηλότερες τους τελευταίους 21 μήνες, καθώς έχουν υποχωρήσει περίπου 60% από τα υψηλά του Ιουλίου όταν ήταν στα 147 δολ.

Η οικονομική κατάσταση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να ανακάμψει, και έτσι να σταθεροποιηθεί η ζήτηση για αργό, σχολιάζουν οι αναλυτές. Η χαμηλή ζήτηση και η ενδεχόμενη πτώση της στο μέλλον, αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την πτώση των τιμών του αργού.

(από www.kathimerini.gr 12/11/2008)