Σε πορεία ανάκαμψης, μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις υποχώρησης, βρίσκεται το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά το «ψυχολογικό όριο» των 50 δολαρίων. Ανοδική αντίδραση στις αγορές πετρελαίου, υπό το πρίσμα ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα συνεχίσουν τα προγράμματα στήριξης της ανάπτυξης και ως εκ τούτου η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» δεν θα υποχωρήσει σε υψηλό επίπεδο.

Σε πορεία ανάκαμψης, μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις υποχώρησης, βρίσκεται το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά το «ψυχολογικό όριο» των 50 δολαρίων.

Ανοδική αντίδραση στις αγορές πετρελαίου, υπό το πρίσμα ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα συνεχίσουν τα προγράμματα στήριξης της ανάπτυξης και ως εκ τούτου η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» δεν θα υποχωρήσει σε υψηλό επίπεδο.

«Εάν οι επενδυτές πιστέψουν ότι τα επιπλέον μέτρα θα «δουλέψουν» υπέρ των οικονομιών τότε η ανοδική αντίδραση θα συνεχιστεί», υπογραμμίζει στο Bloomberg, ο κ. Andy Sommer αναλυτής της HSH Nordbank.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αμερικανικό αργό, ενισχύεται κατά 2,1% διαμορφούμενο έως και τα 50,64 δολάρια, με το Brent να σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,8% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 49,42 δολαρίων.

(Από www.euro2day.gr, 21/11/2008)