Άνοδο παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, έχοντας ενισχυθεί κατά άνω των 2 δολαρίων το βαρέλι, μετά από τις μεγάλες πτώσεις που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των στοιχείων για την έκρηξη της ανεργίας στις ΗΠΑ. Παρά την άνοδο των τιμών, η βασική ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ευπαθής λόγω του έντονου προβληματισμού για την παγκόσμια οικονομία και κατ' επέκταση τη κάμψη της ζήτησης, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

Άνοδο παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, έχοντας ενισχυθεί κατά άνω των 2 δολαρίων το βαρέλι, μετά από τις μεγάλες πτώσεις που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των στοιχείων για την έκρηξη της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Παρά την άνοδο των τιμών, η βασική ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ευπαθής λόγω του έντονου προβληματισμού για την παγκόσμια οικονομία και κατ' επέκταση τη κάμψη της ζήτησης, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

Το ελαφρό αργό υποχώρησε στις πρωινές συναλλαγές κατά 2,5 δολ. και διαμορφώνεται στα 43,31 δολ./βαρέλι, ενώ την Παρασκευή είχε κλείσει στα 40,50 δολ./βαρέλι. Το αργό τύπου μπρεντ έχασε 1,67 δολ., στα 42,12 δολ./βαρέλι, από 39,74 δολ. την Παρασκευή.

Οι τιμές του αργού καταποντίστηκαν την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι τον Νοέμβριο χάθηκαν 533.000 θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το ποσοστό των ανέργων στο 6,7%, που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1993.

(www.kathimerini.gr, 08/12/2008)