Ανοδικά κινείται το αργό δύο μόλις ημέρες πριν την Σύνολο των χωρών μελών του OPEC στην Αλγερία, όπου αναμένεται η μείωση της ημερήσιας παραγωγής αργού. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα- παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ, το Ιράν, ζήτησε χθες να μειωθεί η ημερήσια παραγωγή του καρτέλ κατά 1,5 έως 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ανοδικά κινείται το αργό δύο μόλις ημέρες πριν την Σύνολο των χωρών μελών του OPEC στην Αλγερία, όπου αναμένεται η μείωση της ημερήσιας παραγωγής αργού.

Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα- παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ, το Ιράν, ζήτησε χθες να μειωθεί η ημερήσια παραγωγή του καρτέλ κατά 1,5 έως 2 εκατομμύρια βαρέλια. Συγκεκριμένα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, κ. Χουσείν Νοζαρί δήλωσε πως το Ιράν επιθυμεί μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,5 έως 2 εκατομμύρια βαρέλια

Την άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού ενίσχυσαν και εκτιμήσεις ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία των αυτοκινητοβιομηχανιών θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια από το σχέδιο διάσωσης TARP του τραπεζικού συστήματος.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιανουαρίου νωρίς το πρωί σημείωνε άνοδο κατά 2,9% στα 47,64 δολάρια το βαρέλι. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κέρδη του αργού ανήλθαν στο 13,4%.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο Brent καταγράφει κέρδη κατά 2% στα 47,35 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου. Το εν λόγω συμβόλαιο λήγει αύριο. Το επόμενο συμβόλαιο, του Φεβρουαρίου, κινείται ανοδικά κατά 0,9% στα 49,52 δολάρια.