Ομάδα διοίκησης έργου θα συστήσουν οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project του Πανευρωπαϊκού Αγωγού Πετρελαίου (PEOP) Κονστάντζα - Τεργέστη. Σύμφωνα με επίσημες πηγές θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τον επόμενο μήνα, συνάντηση εκπροσώπων των εταιριών, με απώτερο σκοπό το θέμα να τεθεί σε «τροχιά» υλοποίησης.

Ομάδα διοίκησης έργου θα συστήσουν οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project του Πανευρωπαϊκού Αγωγού Πετρελαίου (PEOP) Κονστάντζα - Τεργέστη.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τον επόμενο μήνα, συνάντηση εκπροσώπων των εταιριών, με απώτερο σκοπό το θέμα να τεθεί σε «τροχιά» υλοποίησης.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ρουμανικών Conpet και Oil Terminal, της σερβικής Transnafta και της κροατικής Janaf, των οποίων το μερίδιο - στο project - διαμορφώνεται σε 33,3%, (έκαστη).

Το τελευταίο διάστημα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών έχουν πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων για να καταλήξουν στα μέλη, τα οποία θα προτείνουν για την ομάδα διοίκησης έργου.

Η συμφωνία για τη σύσταση της κοινοπραξίας υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία προβλέπει και την εκπροσώπηση της κάθε χώρας στο project (η Ρουμανία συμμετέχει με δύο εταιρίες τις Conpet και Oil Terminal, η Σερβία με την Transafta και η Κροατία με την Janaf).

Ο PEOP θα μεταφέρει 60 εκατ. τόνους κατ’ έτος (δηλ. 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα) θα ολοκληρωθεί το 2013 και θα προμηθεύει με αργό πετρέλαιο από την περιοχή της Κασπίας, διυλιστήρια στη Βόρεια Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη ενώ το κόστος του αναμένεται να κυμανθεί από 3 – 3,5 δισεκ ευρώ.