Υποχώρησαν εχθές πρώτη ημέρα του νέου έτους οι τιμές του πετρελαίου. Συγκεκριμένα η τιμή του ελαφρού αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε το πρωί κατά 1,62 δολάρια στα 42,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent μειώθηκε στα 44,07 δολάρια.

Υποχώρησαν εχθές πρώτη ημέρα του νέου έτους οι τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα η τιμή του ελαφρού αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε το πρωί κατά 1,62 δολάρια στα 42,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent μειώθηκε στα 44,07 δολάρια.

Την παραμονή του νέου χρόνου η τιμή του αργού αυξήθηκε σχεδόν κατά 5,57 δολάρια (14,3%) κλείνοντας στα 44,60 δολάρια το βαρέλι.

Η κατανάλωση πετρελαίου στις ΗΠΑ, μειώθηκε 3,7% κατά τη διάρκεια των 4 εβδομάδων που έληξαν στις 26 Δεκεμβρίου. Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε 14% στις 31 Δεκεμβρίου μετά από την έκθεση που έδειξε ότι τα αποθέματα του καυσίμου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο ενώ η σύγκρουση μεταξύ των Ισραηλινών και της Χαμάς αύξησε τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες στη μέση Ανατολή ενδέχεται να διαταραχθούν.

Συνολικά για το 2008, το πετρέλαιο υποχώρησε 54%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων του το 1983.

Σύμφωνα με τον Ντέιβ Ερνσεμπεργκερ,αναλυτή της Platts,οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σταθερές ως τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.