Ακριβότερα κατά ένα περίπου λεπτό το λίτρο θα πωλούνται από σήμερα όλοι οι τύποι βενζινών καθώς και το ντίζελ κίνησης λόγω της αύξησης κατά 3% των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης από την 1η Ιανουαρίου. Μετά και τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά διαμορφώνεται σε 84 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης σε περίπου 99 λεπτά.

Ακριβότερα κατά ένα περίπου λεπτό το λίτρο θα πωλούνται από σήμερα όλοι οι τύποι βενζινών καθώς και το ντίζελ κίνησης λόγω της αύξησης κατά 3% των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης από την 1η Ιανουαρίου. Μετά και τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά διαμορφώνεται σε 84 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης σε περίπου 99 λεπτά. Αυξήσεις έχουμε από χθες και στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, όπου το ενιαίο εισιτήριο το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και έχει διάρκεια μιάμισης ώρας, αυξήθηκε από τα 80 λεπτά στο 1 ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα καύσιμα, από 1.1.2009 οι ΕΦΚ σε όλους τους τύπους βενζίνης αυξήθηκαν κατά ένα λεπτό του ευρώ ανά λίτρο και ανήλθαν σε 0,359 ευρώ από 0,349 ευρώ το λίτρο, ενώ ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης αναπροσαρμόσθηκε από τα 0,293 στα 0,302 ευρώ το λίτρο. Αν και τυπικά η αύξηση των φόρων ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2009, στην πράξη οι νέες τιμές θα αρχίσουν να περνούν στα πρατήρια από σήμερα, μαζί με την παραλαβή νέων ποσοτήτων καυσίμων.

 (Από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 02/01/2009)