Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή, που πυροδοτεί η συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 65 σεντς στα 46,99 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή, που πυροδοτεί η συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 65 σεντς στα 46,99 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της βόρειας Θάλασσας σημείωνε άνοδο κατά 1,09 δολάρια στα 48,00 δολάρια το βαρέλι.

"Η σύρραξη στη Γάζα ενισχύει τις γεωπολιτικές εντάσεις ,που πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου" εκτιμά ο Ντέιβιντ Μουρ,αναλυτής της "Commonwealth Bank" της Αυστραλίας.

Η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα έχει προκαλέσει τον θάνατο 510 παλαιστινίων στις 10 ημέρες που διαρκεί. Στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της επιχείρησης η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο κατά 23% για να κλείσει την Παρασκευή στα 46,34 δολάρια το βαρέλι.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)