«Τα μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητα, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω μείωση των τιμών πετρελαίου», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Γκολάμ Χουσεϊν Νοζάρι. Τον περασμένο μήνα ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Κρατών συμφώνησε στην Αλγερία να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου.

«Τα μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητα, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω μείωση των τιμών πετρελαίου», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Γκολάμ Χουσεϊν Νοζάρι.

Τον περασμένο μήνα ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Κρατών συμφώνησε στην Αλγερία να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό το καρτέλ έχει μειώσει την παραγωγή από το Σεπτέμβριο του 2008 κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο Νοζάρι σημείωσε ότι η νέα χρονιά άρχισε με άνοδο για την αγορά του αργού, γεγονός που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των κινήσεων του ΟΠΕΚ έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες- μέλη του διεθνούς οργανισμού πρέπει να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις, προκειμένου τα θετικά αποτελέσματα να έχουν διάρκεια.

(Από την εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 05/01/2009)