Σε αύξηση της παραγωγής της στο κοίτασμα Changqing, στη βορειοδυτική Κίνα κατά 21% προχώρησε πέρυσι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Κίνας, PetroChina. Ειδικότερα, η παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4,45 εκατ. μετρικούς τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου στα 25,2 εκατ. τόνους το 2008, όπως ανακοίνωσε η μητρική της PetroChina, China National Petroleum Corp.

Σε αύξηση της παραγωγής της στο κοίτασμα Changqing, στη βορειοδυτική Κίνα κατά 21% προχώρησε πέρυσι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Κίνας, PetroChina.

Ειδικότερα, η παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4,45 εκατ. μετρικούς τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου στα 25,2 εκατ. τόνους το 2008, όπως ανακοίνωσε η μητρική της PetroChina, China National Petroleum Corp.

Η China National ενίσχυσε την παραγωγή αργού σε επίπεδα – ρεκόρ, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε ταχύτατα το 2008, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου.

Η παραγωγή αργού στο κοίτασμα Daqing της PetroChina, το μεγαλύτερο της χώρας, υποχώρησε κατά 3,6% στα 40,2 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την China National. Η παραγωγή στο εν λόγω κοίτασμα, το παλαιότερο της Κίνας, έχει υποχωρήσει από τα υψηλότερα επίπεδα του 1997, όταν είχε ανέλθει στους 56 εκατ. τόνους.

Η PetroChina χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία άντλησης, προκειμένου να διατηρήσει την ετήσια παραγωγή αργού του Daqing στους 40 εκατ. τόνους τα επόμενα 10 χρόνια.