Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ Α.Ε. δεν ζημιώνεται αλλά, αντίθετα, επωφελείται από την ανεπάρκεια παροχής φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής, διότι, «χρησιμοποιεί το φθηνότερο, σήμερα πετρέλαιο», από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Από τις 6.1.2009, λόγω της χαμηλής πίεσης (ανεπάρκεια) του φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής, ο Σταθμός χρησιμοποιεί ως καύσιμο ντήζελ με επιβάρυνση, που οφείλεται στη σχετική διαφορά του κόστους των δύο καυσίμων, ύψους 35 – 40 €/MWh.

Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ Α.Ε. δεν ζημιώνεται αλλά, αντίθετα, επωφελείται από την ανεπάρκεια παροχής φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής, διότι, «χρησιμοποιεί το φθηνότερο, σήμερα πετρέλαιο», από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Από τις 6.1.2009, λόγω της χαμηλής πίεσης (ανεπάρκεια) του φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής, ο Σταθμός χρησιμοποιεί ως καύσιμο ντήζελ με επιβάρυνση, που οφείλεται στη σχετική διαφορά του κόστους των δύο καυσίμων, ύψους 35 – 40 €/MWh.

Υπογραμμίζεται ότι, το ντήζελ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του φυσικού αερίου στον ΑΗΣ Κομοτηνής, κοστίζει πολύ περισσότερο από το μαζούτ, το οποίο χρησιμοποιείται σε άλλου τύπου, πετρελαϊκές, Μονάδες.