Ενισχύεται στα 41 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού, μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, γεγονός που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα διαπραγματευόμενα σε δολάριο εμπορεύματα. Αύριο αναμένονται τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας για τα αμερικανικά αποθέματα, που εκτιμάται ότι θα δείξουν πως αυξήθηκαν για 15η φορά τις τελευταίες 17 εβδομάδες.

Ενισχύεται στα 41 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού, μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, γεγονός που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα διαπραγματευόμενα σε δολάριο εμπορεύματα.

Αύριο αναμένονται τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας για τα αμερικανικά αποθέματα, που εκτιμάται ότι θα δείξουν πως αυξήθηκαν για 15η φορά τις τελευταίες 17 εβδομάδες.

Επίσης, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο David Moore, στρατηγικός αναλυτής στα commodities της Commonwealth Bank of Australia, σχολιάζει πως οι προσδοκίες των ανθρώπων για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν πτωτικές, και σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα αποθέματα λογικά θα είναι υψηλότερα.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο αργού παράδοσης Μαρτίου ενισχυόταν κατά 1,22% στα 41,34 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο αργού Φεβρουαρίου έληξε χτες ενισχυμένο κατά 2,23 δολάρια ή 6,1% στα 38,74 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 31 Δεκεμβρίου.

(Από www.axiaplus.gr, 21/01/2009)