Απώλειες 3% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων. Η πτώση αποδίδεται στην κατά τέσσερεις μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου, που επικυρώνει για ακόμη μία φορά τη μείωση της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απώλειες 3% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων. Η πτώση αποδίδεται στην κατά τέσσερεις μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου, που επικυρώνει για ακόμη μία φορά τη μείωση της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Μαρτίου υποχωρεί κατά 2,9% στα 42,39 δολάρια το βαρέλι. Οι εν λόγω τιμές είναι κατά 3,8% χαμηλότερες σε σχέση με τα τέλη Δεκεμβρίου και 51% χαμηλότερες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται χαμηλότερα κατά 2,1% στα 44,44 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.

Κατά 6,1 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 16/1, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Energy Information Administration (EIA) τα αποθέματα αργού διαμορφώθηκαν στα 332,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,8 εκατ. βαρέλια.

(Από www.reporter.gr, 23/01/2009)