Υποχωρεί το πετρέλαιο από το υψηλό δύο εβδομάδων στο οποίο είχε διαμορφωθεί, εν μέσω σπέκουλας ότι η ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, θα πλήξει τη ζήτηση για καύσιμα και ενέργεια. Σήμερα αναμένονται εξάλλου τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών στις ΗΠΑ, που αναμένεται να εμφανίσει πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας.
Υποχωρεί το πετρέλαιο από το υψηλό δύο εβδομάδων στο οποίο είχε διαμορφωθεί, εν μέσω σπέκουλας ότι η ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, θα πλήξει τη ζήτηση για καύσιμα και ενέργεια.

Σήμερα αναμένονται εξάλλου τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών στις ΗΠΑ, που αναμένεται να εμφανίσει πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που επικαλέστηκε το Associated Press χθες, οι εξαγωγές αργού από το Ιράκ, αυξήθηκαν κατά 6,4% το προηγούμενο έτος.

Το πετρέλαιο διαμορφώνεται κοντά στα 45 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας περί το 2%.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τόσο η πετρελαϊκή ζήτηση όσο και η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψουν σχετικά σύντομα. Εκτιμούν δε πως πιθανότατα το πετρέλαιο θα κυμαίνεται στο εύρος των 40-50 δολαρίων ανά βαρέλι, για κάποιο διάστημα.

(Από www.axiaplus.gr, 26/01/2009)