Ο Su Ενοικιάζει 20 Τάνκερ Προσδοκώντας Μελλοντική Αύξηση στην Τιμή του Αργού

Ο Su Ενοικιάζει 20 Τάνκερ Προσδοκώντας Μελλοντική Αύξηση στην Τιμή του Αργού
energia.gr
Πεμ, 29 Ιανουαρίου 2009 - 20:15
O εφοπλιστής Nobu Su, μέσω της εταιρείας του, TMT Co. με έδρα την Ταϊπέι, σχεδιάζει να ενοικιάσει στόλο 20 σούπερ τάνκερ, χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών, σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς, με την προοπτική να έχει κι αυτός μερίδιο στα μελλοντικά κέρδη. Αυτό σημαίνει ότι κι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, στοχεύοντας να προσελκύσει επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν ποσότητες αργού πετρελαίου, επενδύει στην προοπτική ότι η τιμή του αργού θα ανέβει το προσεχές διάστημα.

O εφοπλιστής Nobu Su,  μέσω της εταιρείας του, TMT Co. με έδρα την Ταϊπέι,  σχεδιάζει να ενοικιάσει στόλο 20 σούπερ τάνκερ, χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών, σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς, με την προοπτική να έχει κι αυτός μερίδιο στα μελλοντικά κέρδη.

Αυτό σημαίνει ότι  κι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, στοχεύοντας να προσελκύσει επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν ποσότητες αργού πετρελαίου, επενδύει στην προοπτική ότι η τιμή του αργού θα ανέβει το προσεχές διάστημα.

Συυγκεκριμένα ο στόλος, ικανός να αποθηκεύσει αρκετό πετρέλαιο για να προμηθεύσει την Ευρώπη για δύο ημέρες, είναι διαθέσιμος προς άμεση μίσθωση, αναφέρει ο εφοπλιστής.

"Η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ χαμηλή", δήλωσε ο κ. Su, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της TMT, σε συνέντευξη του στο Λονδίνο σήμερα, ενώ συμπλήρωσε ότι "ήδη δεχόμαστε προτάσεις για την αποθήκευση πετρελαίου" .

Άλλωστε, πετρελαϊκές εταιρείες όπως η BP και τράπεζες όπως, Citigroup (διαμέσου της Phibro) έχουν αποθηκεύσει περίπου 80 εκατ. βαρέλια αργού στη θάλασσα με σκοπό να επωφεληθούν σε μια μελλοντική ανοδο της τιμής του αργού.