Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκε η τιμή του πετρελαίου στην Νέα Υόρκη καθώς ενισχύεται το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα αμερικανικά διυλιστήρια, περιορίζοντας τις προμήθειες των καυσίμων. Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΕΚ προγραμματίζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής.
Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκε η τιμή του πετρελαίου στην Νέα Υόρκη καθώς ενισχύεται το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα αμερικανικά διυλιστήρια, περιορίζοντας τις προμήθειες των καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΕΚ προγραμματίζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των ιδιοκτητών διυλιστηρίων με τις οργανώσεις των εργαζομένων για την συνέχιση 30.000 συμβάσεων εργασίας, καθώς φοβούνται για μια πιθανή απεργία η οποία θα επηρεάσει το 8,7% της παραγωγής.

Στο μεταξύ, η Βενεζουέλα, η χώρα με την έκτη μεγαλύτερη παραγωγή στον ΟΠΕΚ υποστηρίζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής ελπίζονται ότι έτσι θα αποφευχθεί μεγαλύτερη μείωση στης τιμές.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για συμβόλαια με ημερομηνία παράδοσης των Μάρτιο, υποχώρησε στα 41,52 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας μείωση της τάξης των 16 σεντς στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ αυξήθηκε κατά 68 σεντς ή 1,5% στα 46,56 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.