Ανοδικά κινείται το αργό εν μέσω έντονων φημολογιών ότι ο OPEC, με οδηγό τη Σαουδική Αραβία, μείωσε την παραγωγή τον Ιανουάριο προκειμένου να ενισχύσει τις τιμές. Η παραγωγή από τον OPEC διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στα 28,565 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας πτώση 3,5% σε σχέση με το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Ανοδικά κινείται το αργό εν μέσω έντονων φημολογιών ότι ο OPEC, με οδηγό τη Σαουδική Αραβία, μείωσε την παραγωγή τον Ιανουάριο προκειμένου να ενισχύσει τις τιμές.

Η παραγωγή από τον OPEC διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στα 28,565 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας πτώση 3,5% σε σχέση με το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Χθες εξάλλου κυβερνητικά στοιχεία απέδειξαν ότι οι αμερικανικές καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν το Δεκέμβριο, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η κατανάλωση καυσίμων έχει υποχωρήσει.

Οι μειώσεις του OPEC ήταν ένας παράγοντας που σταθεροποίησε τις τιμές, σχολιάζουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση συνεχώς μειώνεται.

Η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Μαρτίου για το αργό ενισχύεται οριακά αυτή την ώρα 11 σεντς στα 40,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του συμβολαίου παράδοσης για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ, κινείται πτωτικά 1,51 δολάρια στα 43,83 δολάρια το βαρέλι.

(www.axiaplus.gr, 03/02/2009)