Υποχώρηση κάτω και από το επίπεδο των 40 δολαρίων το βαρέλι σημείωσε σήμερα το απόγευμα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.Την ίδια στιγμή, η μείωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ προδιαγράφει ακόμη μικρότερη ζήτηση το επόμενο διάστημα.

Υποχώρηση κάτω και από το επίπεδο των 40 δολαρίων το βαρέλι σημείωσε σήμερα το απόγευμα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.Την ίδια στιγμή, η μείωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ προδιαγράφει ακόμη μικρότερη ζήτηση το επόμενο διάστημα.

H ύφεση έχει προκαλέσει  μείωση της ζήτησης καυσίμων, με επίπτωση στην τιμή του πετρελαίου, η οποία για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες υποχώρησε προσωρινά κάτω από τα 39 δολάρια.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,48 δολάρια και βρισκόταν στα 39,69 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι και στα 38,60 δολάρια.

Παράλληλα, ξεπερνώντας τις σχετικές προβλέψεις, περίπου 600.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ παρουσίαζε μείωση 1,03 δολαρίων και βρισκόταν στα 45,43 δολάρια.