Στη λευκορωσική εταιρεία Centro-Εnergomontage δόθηκε η υπεργολαβία της συγκόλλησης των νέων δεξαμενών πετρελαίου των Ελληνικών Πετρελαίων, στη Θεσσαλονίκη, από την εργολήπτρια εταιρεία Αθηνά Α.Ε. Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Αθηνά Α.Ε., Αναστάσιος Τσακανίκας, το ύψος της υπεργολαβίας ανέρχεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Στη λευκορωσική εταιρεία Centro-Εnergomontage δόθηκε η υπεργολαβία της συγκόλλησης των νέων δεξαμενών πετρελαίου των Ελληνικών Πετρελαίων, στη Θεσσαλονίκη, από την εργολήπτρια εταιρεία Αθηνά Α.Ε.

Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Αθηνά Α.Ε., Αναστάσιος Τσακανίκας, το ύψος της υπεργολαβίας ανέρχεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο έργο κατασκευής των τεσσάρων δεξαμενών, χωρητικότητας 60.000 τόνων η κάθε μία, εκτελείται από ελληνικές εταιρείες.

Οι πληροφορίες περί ανάθεσης της υπεργολαβίας σε λευκορωσική εταιρεία είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις του συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα απασχοληθούν περίπου 150 Λευκορώσοι εργάτες», αντί ανέργων του κλάδου από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Θα εξετάσουμε τα νέα δεδομένα και θα καθορίσουμε τη στάση μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου και οργανωτικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιαμπάνης.