Καύσιμα: Συνεχίζεται η Παράλογη Τιμολόγηση

ο ελληνικό παράδοξο στην αγορά των καυσίμων είναι πιθανόν να αποτυπωθεί και στις σημερινές τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Κι ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει, όπως και των ελληνικών διυλιστηρίων εντούτοις οι λιανικές τιμές εκτιμάται ότι παραμένουν αμετάβλητες.
Του Χρ. Κολώνα
Δευ, 23 Φεβρουαρίου 2009 - 12:09
Το ελληνικό παράδοξο στην αγορά των καυσίμων είναι πιθανόν να αποτυπωθεί και στις σημερινές τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Κι ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει, όπως και των ελληνικών διυλιστηρίων εντούτοις οι λιανικές τιμές εκτιμάται ότι παραμένουν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το διάστημα 13 με 20 Φεβρουαρίου οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης από τα διυλιστήρια έπεσαν κατά 3,3 λεπτά το λίτρο από τα 0,651 στα 0,618 ευρώ, ενώ του πετρελαίου Μπρεντ υποχώρησαν κατά 1 δολάριο το βαρέλι και συγκεκριμένα από τα 43,42 στα 42,35 δολάρια.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις τιμές του παρατηρητηρίου τιμών υγρών καυσίμων (www.fuelprices.gr) για το ίδιο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης παρέμεινε στα επίπεδα των 0,90 ευρώ το λίτρο.

Οι επίσημες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 23/02/2009)