Προς τα κάτω αναθεώρησε η BP τους στόχους της όσον αφορά στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς η μείωση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές αναγκάζει τον βρετανικό όμιλο να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά του σχέδια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της BP, η διοίκηση αναμένει ετήσια αύξηση της παραγωγής της κατά 1% με 2% το 2012, αντί 3% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.
Προς τα κάτω αναθεώρησε η BP τους στόχους της όσον αφορά στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς η μείωση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές αναγκάζει τον βρετανικό όμιλο να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά του σχέδια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της BP, η διοίκηση αναμένει ετήσια αύξηση της παραγωγής της κατά 1% με 2% το 2012, αντί 3% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Η παραγωγή θα διαμορφωθεί την ίδια χρονιά σε 3,99 εκατ. με 4,15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αντί για 4,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχαν νωρίτερα προβλεφθεί.

Επίσης, η BP σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι θα μπορούσε να διατηρήσει τον στόχο ανάπτυξης της παραγωγής κατά 1% με 2% ετησίως μέχρι το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τόνι Χέιγουορντ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η πτώση των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους της πετρελαϊκής βιομηχανίας και σχεδιάζει να καθυστερήσει κάποιες επενδύσεις για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή.