Στα 40 δολάρια το βαρέλι θα διαμορφωθεί η μέση τιμή του αργού το 2009, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της Κίνας, China National Petroleum Corp. (CNPC), όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιου Μπαοτσάι, από το Πεκίνο. Η CNPC, μητρική της PetroChina, σκοπεύει να μειώσει φέτος την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, λόγω της αδύναμης ζήτησης, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στα 40 δολάρια το βαρέλι θα διαμορφωθεί η μέση τιμή του αργού το 2009, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της Κίνας, China National Petroleum Corp. (CNPC), όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιου Μπαοτσάι, από το Πεκίνο.

Η CNPC, μητρική της PetroChina, σκοπεύει να μειώσει φέτος την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, λόγω της αδύναμης ζήτησης, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η κινεζική εταιρεία και η ρωσική Rosneft πιθανόν να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά την κατασκευή ενός διυλιστηρίου, ύψους 3 δισ. δολαρίων, στην πόλη Tianjin. Οι δύο κρατικές εταιρείες θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης για το εργοστάσιο, η δυναμικότητα του οποίου θα ανέρχεται σε 10 εκατ. τόνους ετησίως (200.000 βαρέλια την ημέρα), μέχρι τα τέλη του 2009.

Σημειώνεται ότι οι Rosneft και CNPC συμφώνησαν τον Μάρτιο του 2006 να κατασκευάσουν από κοινού μονάδες διύλισης και εμπορίας στην Κίνα, προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας στη χώρα. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.