Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του OPEC αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς και της ανακοίνωσης των αμερικανικών αποθεμάτων, τα οποία αναμένεται να δείξουν μείωση. Το μεγαλύτερο μέλος του OPEC, η Σαουδική Αραβία, επισήμανε στους Ασιάτες πελάτες τους για σταδιακή, αλλά σημαντική μείωση των προμηθειών τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο.
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του OPEC αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς και της ανακοίνωσης των αμερικανικών αποθεμάτων, τα οποία αναμένεται να δείξουν μείωση.

Το μεγαλύτερο μέλος του OPEC, η Σαουδική Αραβία, επισήμανε στους Ασιάτες πελάτες τους για σταδιακή, αλλά σημαντική μείωση των προμηθειών τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το αργό πετρέλαιο 22 σεντς, στα 47, 29 δολάρια τος, βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ ενισχύεται 78 σεντς στα 45,09 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πολλοί άνθρωποι περιμένουν από τη Σαουδική Αραβία να εντείνουν τις περικοπές εν όψει της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι μάλλον η ζήτηση θα υποχωρήσει περαιτέρω και ο OPEC θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε νέες μειώσεις.