Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές της βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου Brent την Παρασκευή 13/3/2009, διαμορφώθηκε στα 45,19 Δολάρια ανά βαρέλι.
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές της βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου Brent την Παρασκευή 13/3/2009, διαμορφώθηκε στα 45,19 Δολάρια ανά βαρέλι.  Η χρονική εξέλιξη των τιμών αργού πετρελαίου Brent το τελευταίο έτος, παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 1.

Η διεθνής τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης (Μεσογείου –PLATTS FOB MED) την Παρασκευή 13/3/2009, διαμορφώθηκε στα 422,75 Δολάρια ανά μετρικό τόνο.  Η χρονική εξέλιξη των διεθνών τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης το τελευταίο έτος παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 2.

Σημ: Οι μεταβολές στις διεθνείς τιμές δεν συνδέονται ευθέως (ποσοστό) ή αυτομάτως (χρονική υστέρηση) με τις μεταβολές στις τιμές λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης τόσο στην Ελλάδα όσο και στα άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΙΙ. Ελλάδα

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 13/3/2009, διαμορφώθηκε στα 0,883 Ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 0,34% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,880 Ευρώ ανά λίτρο.  Η χρονική εξέλιξη του πανελλαδικού μέσου όρου της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, το τελευταίο έτος παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 3.

Οι τιμές των υπόλοιπων υγρών καυσίμων (σούπερ αμόλυβδη, σούπερ LRP, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης) παρουσιάζονται αναλυτικά σε πίνακες που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.ypan.gr.

IΙΙ. Ελλάδα και Ε.Ε.

Ο μέσος όρος της τελικής λιανικής τιμής της απλής αμόλυβδης στην Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 4.

/photos/diagram 1 17 03 09.pdf

/photos/diagram 2 17 03 09.pdf

/photos/diagram 3 17 03 09.pdf

/photos/diagram 4 17 03 09.pdf