Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Αλβανίας κ. Γκεντς Ρούλι με εκπροσώπους του γερμανικού τραπεζικού ομίλου KfW ο κ. Ρούλι κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Αλβανία, δίνοντας έμφαση στον τομέα της ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Αλβανίας κ. Γκεντς Ρούλι με εκπροσώπους του γερμανικού τραπεζικού ομίλου KfW ο κ. Ρούλι κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Αλβανία, δίνοντας έμφαση στον τομέα της ενέργειας. Όπως τόνισε ο Αλβανός υπουργός το υδάτινο δυναμικό της Αλβανίας παραμένει ανεκμετάλλευτο στο μεγαλύτερο μέρος του καθώς μόνο το 5% αυτού έχει αξιοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο γερμανικός όμιλος KfW, υπενθύμισε ο κ. Ρούλι, χρηματοδότησε σημαντικά έργα στον ενεργειακό τομέα, μεταξύ των οποίων και το project της διασύνδεσης Ελμπασάν - Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο).

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης στα Τίρανα, Μπερν Μπόχαρντ, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία των δύο χωρών.

Την τελευταία εικοσαετία, η Γερμανία χορήγησε 800 εκ. ευρώ στην Αλβανία, εκ των οποίων τα 160 εκ. ευρώ διατέθηκαν για έργα στον ενεργειακό τομέα.

Νωρίτερα, ο κ. Ρούλι, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης για τις επενδύσεις σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας τόνισε πως η κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών (με συμβάσεις παραχώρησης) βρίσκεται σε πλήρες στάδιο ανάπτυξης και τόνισε πως υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών.