Ανοδικά κινήθηκαν εχθές οι τιμές πετρελαίου άμεσης παράδοσης στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα 53,80 δολάρια το βαρέλι,ενώ στο Λονδίνο η αντίστοιχη αποτίμηση ήταν τα 53,86 δολάρια το βαρέλι. «Κάπως επιφυλακτικότερη» χαρακτήρισαν την ανοδική τάση στην αγορά της Νέας Υόρκης, ιδίως στο πρώτο τμήμα των συναλλαγών, οι αναλυτές.
Ανοδικά κινήθηκαν εχθές οι τιμές πετρελαίου άμεσης παράδοσης στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα 53,80 δολάρια το βαρέλι,ενώ στο Λονδίνο η αντίστοιχη αποτίμηση ήταν τα 53,86 δολάρια το βαρέλι.

«Κάπως επιφυλακτικότερη» χαρακτήρισαν την ανοδική τάση στην αγορά της Νέας Υόρκης, ιδίως στο πρώτο τμήμα των συναλλαγών, οι αναλυτές.

Ο αναλυτής της «BMO Capital Markets», Μπαρτ Μέλεκ, τόνισε πως «Διακρίνουμε πάντως, τώρα, λίγο περισσότερο ενδιαφέρον για παρακινδυνευμένες επενδύσεις», και συνέχισε: «Προς το παρόν, οι άνθρωποι λογαριάζουν ότι διορθώθηκαν τα πράγματα με τις τράπεζες και θα ρεύσουν εκ νέου οι πιστώσεις--αναφερόταν στο λεπτομερές κυβερνητικό πρόγραμμα εξαγοράς από το αμερικανικό δημόσιο «τοξικών» ομολόγων, παγίων του Ενεργητικού τους, πολλών αμερικανικών τραπεζών-κι ότι τούτο θα βοηθήσει την οικονομία μας να ανακάμψει, παράλληλα δε προβλέπουν μεγαλύτερη της αρχικώς υπολογισθείσας ζήτηση πετρελαίου, για φέτος στις ΗΠΑ».

Συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι το δολάριο των ΗΠΑ, στο άμεσο μέλλον, θα «τονώνει» τις αποτιμήσεις του βαρελιού πετρελαίου άμεσης παράδοσης, καθώς θα συγκρατείται σχετικά χαμηλά έναντι του ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που η τιμή του βαρελιού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη «αναρριχάτο» πάνω από τα 53 δολάρια και ο δείκτης-βαρόμετρο Dow Jones της βιομηχανίας στην Γουόλ Στριτ, ως προς το κλείσιμο Παρασκευής κέρδιζε σε ποσοστό +4%.