Societe Generale : Πρόβλεψη για Πτώση του Αργού στα 28 Δολάρια

Πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου μέχρι και τα επίπεδα των 28 δολαρίων το βαρέλι προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τεχνική ανάλυση της Societe Generale SA. Σύμφωνα με το Bloomberg, η τεχνική ανάλυση δευτέρου τριμήνου για τα εμπορεύματα , η οποία συντάχθηκε κατά τις παραδοχές της θεωρίας του κύματος του Elliott (Elliott Wave Theory), οι τιμές αναμένεται να σκαρφαλώσουν ως τα 71 δολάρια το βαρέλι, αλλά κατόπιν πρόκειται να κατακρημνιστούν στα επίπεδα των 28 δολαρίων το βαρέλι, που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή από το 2003.
energia.gr
Τετ, 1 Απριλίου 2009 - 09:39

Πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου μέχρι και τα επίπεδα των 28 δολαρίων το βαρέλι προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τεχνική ανάλυση της Societe Generale SA.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τεχνική ανάλυση δευτέρου τριμήνου για τα εμπορεύματα , η οποία συντάχθηκε κατά τις παραδοχές της θεωρίας του κύματος του Elliott (Elliott Wave Theory), οι τιμές αναμένεται να σκαρφαλώσουν ως τα 71 δολάρια το βαρέλι, αλλά κατόπιν πρόκειται να κατακρημνιστούν στα επίπεδα των 28 δολαρίων το βαρέλι, που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή από το 2003.

Η αναλύτρια της Societe Generale SA., Stephanie Aymes, προέβλεψε χθες, σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο κορυφαίο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων, ότι οι τιμές μπορεί να συνεχίσουν να σημειώνουν ανάκαμψη, αλλά τον επόμενο μήνα η πτωτική τάση θα ξανακάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Παρισινής τράπεζας, οι τιμές θα σημειώσουν πορεία μεγάλη ανόδου, η οποία όμως προδιαγράφεται στην τιμή των 71 δολαρίων το βαρέλι με εν συνεχεία πτώση στα 33,2 δολάρια, όπως δείχνει η και η τάση των ιστορικών χαμηλών της τελευταίας δεκαετίας. Μία πτώση κάτω και από το επίπεδο των 33,2 δολαρίων το βαρέλι ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω πτώση ανάμεσα στα 28 με 25 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανάλυση. Μετά από αυτό, το επόμενο σημείο στήριξης της τιμής του αργού θα βρίσκεται ανάμεσα στα 16,5 και 10 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό έχει σημειώσει το τρέχον τρίμηνο άνοδο της τάξης του 12%, αφού το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο σημείωσε πτώση κατά 56%. Σημειώνεται ότι η θεωρία του κύματος του Elliott (Elliott Wave Theory) αναπτύχθηκε την δεκαετία του ’30 από τον Ralph Nelson Elliott και χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην αναλυτή της Merrill Lynch & Co., Robert Prechter, ο οποίος βάσει αυτής είχε συστήσει την πώληση μετοχών πριν το κραχ του Οκτωβρίου του 1987.

Σε γενικές γραμμές, κατά την συγκεκριμένη θεωρία, οι διακυμάνσεις της αγοράς ακολουθούν πέντε στάδια, βάσει της συλλογικής ψυχολογίας στην αγορά και πώληση προθεσμιακών συμβολαίων.