Σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ροή φυσικού αερίου προς τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα η ρωσική εταιρία Gazprom προχωρά σε αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Τουρκία, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού Blue Stream, για να αναπληρώσει τη μείωση της τροφοδοσίας της γείτονος μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό στην περιοχή της Υπερδνειστερίας του Μόλδοβα.
Σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ροή φυσικού αερίου προς  τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.  Συγκεκριμένα η ρωσική εταιρία Gazprom προχωρά σε αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Τουρκία, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού Blue Stream, για να αναπληρώσει τη μείωση της τροφοδοσίας της γείτονος μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό στην περιοχή της Υπερδνειστερίας του Μόλδοβα.

 Η έκρηξη σε αγωγό που διασχίζει την περιοχή της Υπερδνειστερίας του Μόλδοβα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, προκαλώντας τη μείωση της τροφοδοσίας με φυσικό αέριο από τη Gazprom.

Η μείωση αυτή αντιστοιχεί "σε περίπου 40%" της τροφοδοσίας των Βαλκανίων και της Τουρκίας, διευκρίνισε η Gazprom, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δόθηκε από εκπρόσωπο της ουκρανικής εταιρίας υδογονανθράκων Naftogaz.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz αύριο στις 12.00 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί κατά 85-90% οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι εντός διημέρου ή το πολύ πενθημέρου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ροή του φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι οι προμήθειες μειώθηκαν κατά 40% στα 24 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό στην περιοχή της Υπερδνειστερίας στο Μόλδοβα