Άνοδο σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου Brent την Παρασκευή 10/4/2009, διαμορφώθηκε στα 52,48 Δολάρια ανά βαρέλι.
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου Brent την Παρασκευή 10/4/2009, διαμορφώθηκε στα 52,48 Δολάρια ανά βαρέλι.  Η χρονική εξέλιξη των τιμών αργού πετρελαίου Brent το τελευταίο έτος, παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 1. (/photos/diagram 1.pdf)

Η διεθνής τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης (Μεσογείου –PLATTS FOB MED) την Παρασκευή 10/4/2009, διαμορφώθηκε στα 494,25 Δολάρια ανά μετρικό τόνο.  Η χρονική εξέλιξη των διεθνών τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης το τελευταίο έτος παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 2. (/photos/diagram 2.pdf)

Σημ: Οι μεταβολές στις διεθνείς τιμές δεν συνδέονται ευθέως (ποσοστό) ή αυτομάτως (χρονική υστέρηση) με τις μεταβολές στις τιμές λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης τόσο στην Ελλάδα όσο και στα άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 10/4/2009, διαμορφώθηκε στα 0,917 Ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 0,22% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,915 Ευρώ ανά λίτρο.  Η χρονική εξέλιξη του πανελλαδικού μέσου όρου της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, το τελευταίο έτος παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 3. (/photos/diagram 3.pdf)

Οι τιμές των υπόλοιπων υγρών καυσίμων (σούπερ αμόλυβδη, σούπερ LRP, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης) παρουσιάζονται αναλυτικά σε πίνακες που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.ypan.gr.

Ο μέσος όρος της τελικής λιανικής τιμής της απλής αμόλυβδης στην Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, παρουσιάζεται στο Διάγραμμα 4. /photos/diagram 4.pdf