Μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο εκτιμά ο ΟΠΕΚ, λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η εκτίμηση του διεθνούς καρτέλ για την παγκόσμια ζήτηση το 2009 μειώθηκε κατά 430.000 βαρέλια την ημέρα, στα 84,18 εκ. βαρέλια, ενώ πιστεύεται ότι η ζήτηση συνολικά θα συρρικνωθεί κατά 1,37 εκ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ή πτώση 1,6% συγκριτικά με το 2008.
Μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο εκτιμά ο ΟΠΕΚ, λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.  Η εκτίμηση του διεθνούς καρτέλ για την παγκόσμια ζήτηση το 2009 μειώθηκε κατά 430.000 βαρέλια την ημέρα, στα 84,18 εκ. βαρέλια, ενώ πιστεύεται ότι η ζήτηση συνολικά θα συρρικνωθεί κατά 1,37 εκ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ή πτώση 1,6% συγκριτικά με το 2008.

«Η παγκόσμια οικονομική ύφεση συνεχίζει να διαβρώνει την ανάπτυξη της ζήτησης για αργό πετρέλαιο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα», σημειώνει η γραμματεία του ΟΠΕΚ στη μηνιαία της έκθεση. Στις ανεπτυγμένες χώρες η ζήτηση θα μειωθεί, ενώ οι αναπτυσσόμενες θα παρουσιάσουν μικρή μόνο ανάπτυξη της κατανάλωσης, τονίζεται στην έκθεση.

Η επόμενη σύνοδος του OPEC θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 28 Μαΐου για να εξετάσει τις ποσότητες παραγωγής των χωρών-μελών του. Τον Μάρτιο, είχε συμφωνήσει να διατηρήσει την παραγωγή αμετάβλητη επειδή τα μέλη συνέχιζαν να εφαρμόζουν τις μειώσεις-ρεκόρ κατά 4,2 εκ. βαρέλια την ημέρα που έγινα τον περασμένο χρόνο και αποτελούσαν μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του αργού.