Σε πιθανή μείωση της περιεκτικότητας των καυσίμων σε βιοαιθανόλη στρέφεται η Βουλγαρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Παραγωγής Βιοκαυσίμων στη Βουλγαρία Ντιμίτερ Ζαμφίροβ. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμφίροβ, οι προτεινόμενες τροπολογίες στο νόμο για τα βιοκαύσιμα προωθούν τη χρήση βιοκαυσίμων, περιορίζοντας ωστόσο το ποσοστό του μίγματος βιοαιθανόλης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να καθιστά την παραγωγή βιοαιθανόλης μη συμφέρουσα.
Σε πιθανή μείωση της περιεκτικότητας των καυσίμων σε βιοαιθανόλη στρέφεται η Βουλγαρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Παραγωγής Βιοκαυσίμων στη Βουλγαρία Ντιμίτερ Ζαμφίροβ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμφίροβ, οι προτεινόμενες τροπολογίες στο νόμο για τα βιοκαύσιμα προωθούν τη χρήση βιοκαυσίμων, περιορίζοντας ωστόσο το ποσοστό του μίγματος βιοαιθανόλης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να καθιστά την παραγωγή βιοαιθανόλης μη συμφέρουσα.

Από την άλλη μεριά, η ανάμειξη, για παράδειγμα, του πετρελαίου με βιοαιθανόλη έχει θετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές, καθώς μειώνει την τιμή του λίτρου κατά 0,10 λέβα.