Οι τιμές του πετρελαίου ανέτρεψαν την αρχική ανοδική πορεία τους και υποχώρησαν, κατόπιν της ανακοίνωσης των στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα του μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο δεκαετιών. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση μόνο 1,9 εκατ. βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου ανέτρεψαν την αρχική ανοδική πορεία τους και υποχώρησαν, κατόπιν της ανακοίνωσης των στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα του μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο δεκαετιών.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση μόνο 1,9 εκατ. βαρελιών. Διαμορφώνονται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 1990, καθώς τα διυλιστήρια μειώνουν την παραγωγή εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης και των πιέσεων στα περιθώρια κέρδους.

Η ζήτηση πετρελαϊκών προϊόντων στις τελευταίες 4 εβδομάδες είναι κατά μέσο όρο 18,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως, χαμηλότερα κατά 5,2% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το συμβόλαιο Μαΐου του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 46 σεντς στα 51,50 δολάρια.