Στα πλαίσια ενεργειακής διάσκεψης με θέμα «Natural Gas for Europe: Security and Partnership» θα τεθεί η υπογραφή συμφωνιών για την υλοποίηση των σχεδίων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια (24-25 Απριλίου) και θα συμμετέχουν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί των χωρών, που έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους, στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού.
Στα πλαίσια ενεργειακής διάσκεψης με θέμα «Natural Gas for Europe: Security and Partnership» θα τεθεί η υπογραφή συμφωνιών για την υλοποίηση των σχεδίων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια (24-25 Απριλίου) και θα συμμετέχουν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί των χωρών, που έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους, στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού.

Ο South Stream θεωρείται ανταγωνιστικός του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά ενώ θα έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού σκηνικού στα Βαλκάνια.