Το Τουρκμενιστάν προχώρησε σε παραχώρηση δικαιωμάτων εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας στη γερμανική RWE. Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ επιβεβαίωσε την υπογραφή συμφωνίας αναφέροντας ότι «Υπογράψαμε σήμερα συμφωνία. Θα εργαστούν στο "μπλοκ 23" της τουρκμενικής υφαλοκρηπίδας στην Κασπία για να αναπτύξουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».
Το Τουρκμενιστάν προχώρησε σε παραχώρηση δικαιωμάτων εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας στη γερμανική RWE.

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ επιβεβαίωσε την υπογραφή συμφωνίας αναφέροντας ότι «Υπογράψαμε σήμερα συμφωνία. Θα εργαστούν στο "μπλοκ 23" της τουρκμενικής υφαλοκρηπίδας στην Κασπία για να αναπτύξουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

O Γιούργκεν Γκρόσμαν, επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας - η RWE είναι εταίρος στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco που παρακάμπτει τη Ρωσία - δήλωσε ότι «σε αυτό το έγγραφο προσεγγίσαμε πολλά ζητήματα (...), μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απευθείας μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Έχουμε διάφορες εναλλακτικές και μία από αυτές είναι να το μεταφέρουμε μέσω της Κασπίας και εργαζόμαστε σήμερα σε αυτή την πιθανότητα».