Υποχωρούν οι Τιμές του Αργού

Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την μεγάλη πτώση που κατέγραψε η Γουόλ Στρητ, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους για ύφεση και επίδρασή της στη ζήτηση σε πετρέλαιο. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε κατά 20 σεντς στα 45,68 δολάρια το βαρέλι.
Energia.gr
Τρι, 21 Απριλίου 2009 - 09:34
Υποχωρούν οι τιμές του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την μεγάλη πτώση που κατέγραψε η Γουόλ Στρητ, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους για ύφεση και επίδρασή της στη ζήτηση σε πετρέλαιο.

Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε κατά 20 σεντς στα 45,68 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ,για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, κατέγραφε πάντως οριακή άνοδο κατά πέντε σεντς στα 49,91 δολάρια το βαρέλι . Σύμφωνα με τους αναλυτές ,η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζήτηση σε πετρέλαιο με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών.

Στελέχη του υπουργείου Πετρελαίου στα Εμιράτα εκτιμούν ότι αν η τιμή του αργού διαπραγματεύεται γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο WAM.