Η Κροατία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία υποστηρίζουν την κατασκευή του πανευρωπαϊκού αγωγού πετρελαίου (Pan-European Oil Pipeline -PEOP), έπειτα από επίσημη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενες χώρες εξετάζουν πρόταση για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα ακολουθεί την ίδια διαδρομή με τον PEOP, από το λιμάνι της Κονστάντζας στο ιταλικό λιμάνι της Τριέστης.
Η Κροατία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία υποστηρίζουν την κατασκευή του πανευρωπαϊκού αγωγού πετρελαίου (Pan-European Oil Pipeline -PEOP), έπειτα από επίσημη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενες χώρες εξετάζουν πρόταση για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα ακολουθεί την ίδια διαδρομή με τον PEOP, από το λιμάνι της Κονστάντζας στο ιταλικό λιμάνι της Τριέστης.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω χωρών συμφώνησαν στην ανάγκη διεξαγωγής και άλλων επίσημων συναντήσεων μέσα στο επόμενο δίμηνο, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα όλες τις προτάσεις, δήλωσε ο Σέρβος βοηθός υπουργός Ενέργειας Σλόμπονταν Σόκοβιτς.

Οι πολιτικές αποφάσεις για τη διαδρομή του PEOP αναμένεται να ληφθούν το φθινόπωρο.