Η ιταλική εταιρεία Terna που ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού στην Ιταλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφωνεί να πουλήσει το 66% του μεριδίου της που έχει στην Βραζιλία μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Terna Participacoes στην εταιρεία Companhia Energetica Minas Gerais.

Η ιταλική εταιρεία Terna που ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού στην Ιταλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφωνεί να πουλήσει το 66% του μεριδίου της που έχει στην Βραζιλία μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Terna Participacoes στην εταιρεία Companhia Energetica Minas Gerais. Το ποσό της πώλησης καθορίστηκε στα 809 εκατομμύρια Ευρώ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η Terna αποφάσισε να προβεί στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στη Βραζιλία με σκοπό να επενδύσει περισσότερο στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Ιταλίας.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του μεριδίου της ιταλικής εταιρείας, η Terna θα διακόψει κάθε επιχειρησιακή δράση μέσω της πρώην θυγατρικής της στην Βραζιλία