Alstom: Ανάθεση Κατασκευής της Μεγαλύτερης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Βρετανία

Alstom: Ανάθεση Κατασκευής της Μεγαλύτερης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Βρετανία
energia.gr
Τρι, 28 Απριλίου 2009 - 08:35
Στην Alstom ανατέθηκε σύμβαση αξίας περίπου 1 δις ευρώ από την RWE Νpower plc για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας ολοκληρωμένης (turnkey) μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, με χρήση αερίου, στο Pembrokeshire της Ουαλίας.
Στην Alstom ανατέθηκε σύμβαση αξίας περίπου 1 δις ευρώ από την RWE Νpower plc για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας ολοκληρωμένης (turnkey) μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, με χρήση αερίου, στο Pembrokeshire της Ουαλίας. Με παραγωγή περίπου 2.000 MW, οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι οι μεγαλύτερες και από τις αποδοτικότερες του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα μπορούν να προμηθεύσουν ενέργεια σε περίπου τρία εκατομμύρια σπίτια.

Tο πρόγραμμα αυτό είναι το δεύτερο που υπογράφει η Alstom με την RWE Νpower στην χώρα, μετά από τη σύμβαση του 2007 για τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας 1.650 MW Staythorpe με χρήση αερίου, οι οποίες είναι ακόμη υπό κατασκευή στο Nottinghamshire. Εκτός από τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας στο Staythorpe, η Alstom κατασκευάζει επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας Centrica’s Langage και E.On. Συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων στο Pembroke, αυτές οι τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας θα προσθέσουν περίπου 6 GW νέας ηλεκτρικής δύναμης στο βρετανικό δίκτυο.