Την Επόμενη Εβδομάδα η Συμφωνία Συγκρότησης της Ρωσο-σερβικής Κοινοπραξίας για τον South Stream

Την Επόμενη Εβδομάδα η Συμφωνία Συγκρότησης της Ρωσο-σερβικής Κοινοπραξίας για τον South Stream
energia.gr
Τετ, 6 Μαΐου 2009 - 16:54
Την υπογραφή της συμφωνίας για την συγκρότηση ρωσο-σερβικής κοινοπραξίας για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream από το σερβικό έδαφος κατά την ερχόμενη εβδομάδα προανήγγειλε σήμερα ο Σέρβος Υπουργός Ενέργειας Πέταρ Σκάντριτς. Η εν λόγω συμφωνία θα καθορίζει, επιπλέον, τα σημεία διασύνδεσης του ρωσικού αγωγού με το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου της Σερβίας.

Την υπογραφή της συμφωνίας για την συγκρότηση ρωσο-σερβικής κοινοπραξίας για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream από το σερβικό έδαφος κατά την ερχόμενη εβδομάδα προανήγγειλε σήμερα ο Σέρβος Υπουργός Ενέργειας Πέταρ Σκάντριτς.

Η εν λόγω συμφωνία θα καθορίζει, επιπλέον, τα σημεία διασύνδεσης του ρωσικού αγωγού με το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου της Σερβίας. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια συμφωνία υπέγραψαν πρόσφατα η βουλγαρική και η ρωσική κυβέρνηση στην Μόσχα. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής, που αφορά το τμήμα του South Stream που θα διέρχεται από το βουλγαρικό έδαφος, έλαβε χώρα την επαύριο της διεθνούς ενεργειακής διάσκεψης για το φυσικό αέριο που πραγματοποιήθηκε στην βουλγαρική πρωτεύουσα στις 24 και 25 Απριλίου 2009.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη διάσκεψη σε μία ένδειξη δυσαρέσκειας για το ότι στην διάσκεψη αυτή η στήριξη της Βουλγαρίας, αλλά και άλλων συμμετεχουσών χωρών προς το σχέδιο του South Stream δεν εκρίθη ικανοποιητική για τις ρωσικές προσδοκίες.