Οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου λόγω μερικών ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης. Κέρδη σημειώνουν και οι τιμές των μετάλλων που έφτασαν σε υψηλά πέντε εβδομάδων. Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, έπειτα από τα καλύτερα του προβλεπομένου στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενίσχυσαν την ιδέα για μία επικείμενη ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου λόγω μερικών ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης. Κέρδη σημειώνουν και οι τιμές των μετάλλων που έφτασαν σε υψηλά πέντε εβδομάδων.

Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, έπειτα από τα καλύτερα του προβλεπομένου στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενίσχυσαν την ιδέα για μία επικείμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 58,63 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,92 δολάρια σε σχέση με χθες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε έως και τα 58,69 δολάρια το βαρέλι, κάτι που είχε να συμβεί από τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 58,14 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,67 δολάρια.

Η οικονομία της χώρας με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως κατανάλωση μαύρου χρυσού απώλεσε 539.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα η ανεργία να φθάσει το 8,9%. το υψηλότερο ποσοστό από το Σεπτέμβριο του 1983.

Οι αναλυτές, ωστόσο, ανέμεναν πολύ πιο μελανά στοιχεία, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν ήταν ο μικρότερος που έχει καταγραφεί από το Νοέμβριο.

(www.kathimerini.gr, 09/05/2009)